Dé introductie van de stad Utrecht

De Utrechtse Introductie Tijd, kortweg de UIT, is de algemene stadsintroductie die georganiseerd wordt in opdracht van de Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht. Alle aankomende (master) studenten die aan de Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht, HKU, Marnix Academie, Thim van der Laan of Universiteit voor Humanistiek gaan studeren kunnen aan deze stadsintroductie deelnemen.

HET PROGRAMMA

De UIT 2019 vindt plaats van maandag 12 tot en met vrijdag 16 augustus 2019. Tijdens deze algemene stadsintroductie krijgt uw kind de kans om samen met 4000 andere aankomende studenten kennis te maken met de medestudenten, de onderwijsinstellingen, de studentenorganisaties en natuurlijk de stad Utrecht zelf.

Er worden verschillende programmaonderdelen georganiseerd om alles te ontdekken. Zo is er een stadstour langs verschillende pleinen en parken, een informatiemarkt en kunnen de aankomende studenten kennismaken met cultureel Utrecht.

In vijf dagen ontdekt uw zoon of dochter in groepjes van 15 eerstejaarsstudenten onder begeleiding van twee mentoren (= ouderejaars studenten) alles wat Utrecht te bieden heeft voor studenten. Deze introductie is dan ook niet gebonden aan een studie of opleiding en het is ook zeker geen ontgroening of Kennismakingstijd (KMT). 

LUNCH, AVONDETEN EN SLAAPPLAATSEN

De organisatie van de UIT zal elke dag voor een voedzame lunch zorgen. 

Drie keer kunnen de groepjes bij verschillende horecagelegenheden of studentenorganisaties voor slechts €6.- een avondmaal eten. Twee keer zal de organisatie zorgen voor avondeten.

Omdat veel aankomende studenten niet in de buurt van Utrecht wonen, raden wij aan om een slaapplek voor uw kind te regelen in Utrecht. Dit kan via kennissen, vrienden of familie, maar ook studentenorganisaties in Utrecht bieden verschillende slaapplekken aan. Uw kind logeert dan gratis bij leden van een vereniging thuis, meer informatie hierover kunt u hier vinden.