De Utrechtse Introductie Tijd, kortweg UIT, is de algemene stadsintroductie voor alle aankomende (master) studenten die in Utrecht gaan studeren. Of je nu uit het zuiden of het noorden van het land komt, wel of niet op kamers gaat, de UIT is voor iedereen die gaat studeren aan de Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht, HKU, TIO, Schoevers, Marnix Academie, Thim van der Laan of Universiteit voor Humanistiek.

Het is zover, je gaat studeren. Misschien sta je te trappelen om op kamers te gaan en een compleet nieuw leven te beginnen. Misschien doe je het wat rustiger aan en blijf je nog thuis wonen. Hoe dan ook, je gaat nieuwe mensen ontmoeten, nieuwe dingen leren en jezelf ontplooien. De UIT helpt je alvast op weg door je kennis te laten maken met medestudenten en je de stad te laten verkennen.

Grijp deze kans om je te laten onderdompelen in de mooiste stad van Nederland! Tijdens de UIT ontdek je in vijf zomerdagen dat de stad niet alleen prachtig is, maar ook gezellig, dynamisch, divers en toekomstgericht. Ontdek de bekende en minder bekende plekken en maak kennis met één van de circa 150 Utrechtse studie-, gezelligheids-, sport-, kunst- en cultuurverenigingen. En dat allemaal onder de vleugels van een mentor die de stad al door en door kent. Misschien word je wel net zo verliefd op de stad als wij.

De UIT 2019 vindt plaats van maandag 12 tot en met vrijdag 16 augustus 2019 en is de allerbeste manier om je studententijd te beginnen! Tijdens deze algemene stadsintroductie krijg je de kans om samen met 4000 andere eerstejaarsstudenten kennis te maken met je medestudenten, de onderwijsinstellingen, de studentenorganisaties en natuurlijk de stad Utrecht zelf. De UIT is vijf dagen gezelligheid, muziek, cultuur, feest, sport, studentenorganisaties en nog veel meer!

Wil jij je inschrijven voor de allerleukste start van jouw Utrechtse studentenleven? Houd de site en onze Facebook in de gaten!