Terug naar boven
Utrechtse Introductie Tijd

Utrecht pakt AAN

De UIT probeert deelnemers niet alleen kennis te laten maken met de stad Utrecht en al haar aspecten, maar probeert deelnemers ook bewust te maken van verschillende maatschappelijke thema's. Zowel voor als tijdens de UIT is de organisatie op verschillende vlakken maatschappelijk bezig.

Duurzaamheid

Het kan je bijna niet zijn ontgaan: duurzaamheid wordt steeds belangrijker in een wereld die opwarmt. De wereld van morgen is onze wereld, daarom doet de UIT haar best om haar steentje bij te dragen aan een duurzame toekomst.

Hoe doen we dat?

We doen al heel veel om de UIT groener te maken, enkele voorbeelden zijn: 

  • Veel van ons drukwerk is vervangen door onze app. Daarnaast is ons magazine grotendeels vervangen door een digitaal magazine. Alles wat we nog wel drukken, drukken we zo duurzaam mogelijk.
  • Al onze voedselrestanten die nog kunnen worden gebruikt doneren we aan de voedselbank. 
  • We maken zoveel mogelijk gebruik van vaste stroompunten in plaats van vervuilende dieselaggregaten.
  • We kijken kritisch naar gescheiden afvalstromen.
  • Met verschillende programma onderdelen willen wij duurzame bewustwording bij de UITlopers ontwikkelen.
  • Bij de ontwikkeling van het programma is duurzaamheid een voortdurend terugkerend thema, ook als de kosten hierdoor hoger uitvallen.

Wat kan je zelf doen?

  • Gooi je afval altijd gescheiden in de afvalbakken die wij voor jullie zullen plaatsen op elk event.
  • Maak zoveel mogelijk gebruik van een herbruikbare drinkfles en de watertappunten. Zo voorkomen we onnodig gebruik van plastic flesjes.
  • Kies bij het inschrijfsysteem voor de vegetarische optie, door een week geen vlees te eten bespaar je namelijk 130 liter water en 13.3 kg CO2!

Meer weten? Ons hele duurzaamheidsbeleid is te vinden door hier te klikken!

Goed doel

Elk jaar zet de UIT zich in voor een goed doel, om in samenwerking met een andere organisatie een verschil te maken. Dit jaar is ervoor gekozen om met MIND samen te werken. Stichting MIND zet zich in voor een samenleving waarin we psychische gezondheid koesteren, daarin investeren en alles doen om onnodig psychisch leed te voorkomen. Iedereen die nu of in de toekomst te maken heeft met psychisch leed kan rekenen op begrip, ondersteuning en goede zorg.

Alle donaties worden ingezet om deze mentaal gezonde samenleving te bereiken. In de ticketprijs is een donatie van 0,50 euro inbegrepen en je kunt ervoor kiezen om meer te geven. Meer weten over waar deze donaties voor worden ingezet? Klik dan hier