Tickets

Maatschappelijk

De UIT probeert deelnemers niet alleen kennis te laten maken met de stad Utrecht en al haar aspecten, maar probeert deelnemers ook bewust te maken van verschillende maatschappelijke thema's. Zowel voor als tijdens de UIT is de organisatie op verschillende vlakken maatschappelijk bezig.

Duurzaamheid

Het kan je bijna niet zijn ontgaan: duurzaamheid wordt steeds belangrijker in een wereld die opwarmt. De wereld van morgen is onze wereld, daarom doet de UIT haar best om haar steentje bij te dragen aan een duurzame toekomst.

Hoe doen we dat?

We doen al heel veel om de UIT groener te maken, enkele voorbeelden zijn: 

  • Veel van ons drukwerk is vervangen door onze app. Daarnaast wordt dit jaar ons magazine deels vervangen door een digitaal magazine. Alles wat we nog wel drukken, drukken we op duurzamer, gerecycled papier.
  • Al onze voedselrestanten die nog kunnen worden gebruikt doneren we aan de voedselbank. 
  • Alle merchandise en signing wordt niet gethematiseerd, waardoor we die meerdere jaren achter elkaar kunnen gebruiken.
  • We maken zoveel mogelijk gebruik van vaste stroompunten in plaats van vervuilende dieselaggregaten.
  • We kijken kritisch naar gescheiden afvalstromen.
  • Met verschillende programma onderdelen willen wij duurzame bewustwording bij de UITlopers ontwikkelen.

Wat kan je zelf doen?

  • Gooi je afval altijd gescheiden in de afvalbakken die wij voor jullie zullen plaatsen op elk event.
  • Maak zoveel mogelijk gebruik van een herbruikbare drinkfles en de watertappunten. Zo voorkomen we onnodig gebruik van plastic flesjes.
  • Kies bij het inschrijfsysteem voor de vegetarische optie, door een week geen vlees te eten bespaar je namelijk 130 liter water en 13.3 kg CO2!

Goed doel

Het goede doel dit jaar is: MIND.

MIND wil psychische gezondheid bevorderen en alle mensen die hiermee te maken hebben ondersteunen. Als onafhankelijke maatschappelijke organisatie strijden ze voor een samenleving die investeert in psychische gezondheid en alles doet om onnodig psychisch leed te voorkomen. Zij geven een stem aan alle mensen met (beginnende) psychische klachten en hun naasten en bieden informatie, advies en ondersteuning - online, telefonisch en overal in het land.

Doneren kan hier.