Dé introductie van de stad Utrecht

De Utrechtse Introductie Tijd, kortweg UIT, is de algemene stadsintroductie die georganiseerd wordt in opdracht van de Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht. Alle aankomende (master) studenten die aan de Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht, HKU, Universiteit voor Humanistiek, Marnix Academie, Thim van der Laan, TIO en Schoevers gaan studeren kunnen aan deze stadsintroductie deelnemen.

Het programma

De UIT 2019 vindt plaats van maandag 12 tot en met vrijdag 16 augustus 2019. Tijdens deze algemene stadsintroductie krijgt uw kind de kans om samen met 4000 andere aankomende studenten kennis te maken met de medestudenten, de onderwijsinstellingen, de studentenorganisaties en natuurlijk de stad Utrecht zelf.

Er worden verschillende programma onderdelen georganiseerd om de stad Utrecht te ontdekken! Zo is er een stadstour langs verschillende pleinen en parken, een informatiemarkt en een cultureel festival. Hier kunt u meer informatie vinden over het programma. 

In vijf dagen ontdekt uw zoon of dochter in een groepje van 15 eerstejaarsstudenten onder begeleiding van twee mentoren alles wat Utrecht te bieden heeft. Deze introductie is niet gebonden aan een studie of opleiding en het is ook zeker géén ontgroening of kennismakingstijd (KMT). 

Lunch, avondeten en slaapplaatsen

De organisatie van de UIT zal elke dag voor een voedzame lunch zorgen en twee keer voor avondeten. Daarnaast kunnen de deelnemers drie keer bij verschillende horecagelegenheden of studentenorganisaties voor slechts €6.- een avondmaal eten.

Aangezien veel aankomende studenten niet in de buurt van Utrecht wonen, raden wij aan om een slaapplaats voor uw kind te regelen. Dit kan via kennissen, vrienden of familie, maar ook studentenorganisaties in Utrecht bieden verschillende slaapplaatsen. Uw kind logeert dan gratis bij leden van een vereniging thuis, meer informatie hierover kunt u hier vinden.