UITband

Ieder jaar wordt er een nieuw UITlied geschreven dat elke UITloper de rest van zijn/haar studententijd herkent. Dit nummer is speciaal geschreven voor het thema van de UIT en wordt naast het eigen repertoire van de UITband meerdere malen gespeeld tijdens de UIT. Dit is dus hét moment voor opkomende bands om een groot publiek te bereiken!

Ieder jaar wordt er een nieuw UITlied geschreven dat elke UITloper de rest van zijn/haar studententijd herkent. Dit nummer is speciaal geschreven voor het thema van de UIT en wordt naast het eigen repertoire van de UITband meerdere malen gespeeld tijdens de UIT. Dit is dus hét moment voor opkomende bands om een groot publiek te bereiken! Wanneer je de winnaar bent van de UITband of UITDJ wedstrijd, staan jullie meerdere malen in de week in het middelpunt van de UIT! Tijdens de wedstrijd brengen jullie het zelfgemaakte UITlied ten gehore maar ook wat andere nummers uit jullie repertoire. Uiteindelijk zal een deskundige jury beslissen wie de contest wint.

Wat krijg je er voor terug?

  • Een week lang staan jullie meerdere malen in het middelpunt van de UIT. Ruim 4500 studenten komen in aanraking met jullie nummers en optredens! Dit zorgt natuurlijk voor enorme naamsbekendheid binnen het Utrechtse studentenleven
  • Een vergoeding voor de hele week
  • VIP-bandjes waarmee jullie als band toegang hebben tot alle feesten en activiteiten
  • Consumptiemunten voor de week

Procedure

Elke band stuurt hun zelfgemaakte UITlied en een paar andere nummers uit hun repertoire op. Het zelfgemaakte UITlied zullen wij vervolgens voorleggen aan een deskundige jury. De drie beste bands mogen deelnemen aan de officiële UITband & UITDJ wedstrijd.

Tijdens de officiële UITband & UITDJ wedstrijd op donderdag 16 mei treden de drie bands één voor één op voor het publiek en een jury. Ze laten hun UITlied en een aantal nummers uit hun repertoire horen. Deze avond beslist de jury welke band dé UITband van 2019 wordt!

Voorwaarden van het UITlied:

  • Aansluiten op de doelgroep
  • Aansluiten op het thema van de UIT 2019 (Tijd voorUIT) 
  • Goed mee te zingen
  • Swingend

Aanmelden

De UITband van de UIT 2019 is al bekend, je kunt je hier dus helaas niet meer voor aanmelden.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Functionaris Programma I Femke van Welbergen via programma1@utrechtseintroductietijd.nl of bel 030 2532234