Terug naar boven

UITband

Ieder jaar wordt er een nieuw UITlied geschreven dat elke UITloper de rest van zijn/haar studententijd herkent. Dit nummer is speciaal geschreven voor het thema van de UIT en wordt naast het eigen repertoire van de UITband meerdere malen gespeeld tijdens de UIT. Dit is dus hét moment voor opkomende bands om een groot publiek te bereiken!

Ben jij samen met je band op zoek naar een nieuwe UITdaging? De UIT 2023 is op zoek naar muzikanten die de sterren van de hemel kunnen spelen. Er zijn meerdere mogelijkheden voor jou om je muzikale talent te delen met een grote groep aanstormende studenten.

De UITband schrijft het officiële UITlied 2022 (klik hier voor de nummers van 2017 en 2020). Hiernaast krijg je meerdere boekingen tijdens en voorafgaand aan de UIT zoals bijvoorbeeld op het openingsfeest, slotfeest, festival en het zomerfeest. Verder bieden wij een bereik van ongeveer 4500 UITlopers, crew en mentoren! Ook wordt je nummer de hele week gedraaid op de UITradio. Dit is dus hét moment voor opkomende bands om een groot publiek te bereiken! 

Wat krijg je er voor terug?

  • Een week lang staan jullie meerdere malen in het middelpunt van de UIT. Ruim 4500 studenten komen in aanraking met jullie nummers en optredens! Dit zorgt natuurlijk voor enorme naamsbekendheid binnen het Utrechtse studentenleven
  • Een vergoeding voor de hele week
  • VIP-bandjes waarmee jullie als band toegang hebben tot alle feesten en activiteiten
  • Consumptiemunten voor de week

Procedure

Elke band stuurt een paar nummers uit hun repertoire op aan een deskundige jury. De beste bands mogen deelnemen aan de officiële UITband & UITDJ contest. De invulling van deze wedstrijd is afhankelijk van de maatregelen, maar zal plaatsvinden halverwege juni. 

De UITband zal uiteindelijk het UITlied schrijven in samenspraak met het UITbestuur.

Voorwaarden van het UITlied:

  • Aansluiten op de doelgroep
  • Aansluiten op het thema van de UIT 2023 
  • Goed mee te zingen
  • Swingend

Aanmelden

Helaas zijn de aanmeldingen voor UITband inmiddels gesloten. Neem vooral volgend jaar nog een kijkje!

Nog vragen? Mail dan info@utrechtseintroductietijd.nl