FAQ

OVER DE UIT

banner-2

Tijdens de UIT zullen er op verschillende plekken in en rondom de binnenstad activiteiten te bezoeken zijn om kennis te maken met alles wat Utrecht te bieden heeft: cultuur, sport, verenigingen, feesten en met een festival met grote artiesten. Dit alles in een mentorgroepje waarmee jij een geweldige week gaat ervaren. Voor de online UITloper is er voor een zacht prijsje een eendaags programma in een interactief platform met exclusieve online content, een online stadstour, livestream, pubquiz en mogelijkheid om te chatten met je UITgroepje en verenigingen.

Alvast meer weten over wat je van de UIT kunt verwachten? Klik hier om er een korte video over te bekijken!

De UIT 2023 vindt plaats van 14 tot en met 17 augustus 2023 en biedt vier dagen lang een mooi programma aan vol cultuur, feest, sport, verenigingen en heel veel Utrecht!

De ticketprijs van de UIT 2023 is €77,00 + transactiekosten (prijs hiervan hangt van betaalmethode af)

Je ID, veel zin & een goed humeur! Daarnaast is een fiets ook wel handig. 

Je kunt van ’s morgens vroeg tot diep in de nacht bezig zijn, Utrecht heeft altijd iets moois te bieden. Maar dit is natuurlijk allesbehalve verplicht. Je bepaald dus zelf hoelang je precies bezig bent.

Bekijk het programma voor een globale indicatie van de evenementen. 

Deze wordt zichtbaar gemaakt in de app. Hij komt ook op onze instagram @utrechtseintroductietijd

INSCHRIJVEN

De inschrijvingen voor de UIT 2023 zijn geopend! Ga naar onze tickets pagina om je in te schrijven!

De Inschrijvingen van de UIT zijn al geopend! Ga naar onze tickets pagina om je kaartje te halen!

Er is geen enkele activiteit verplicht, je bepaalt zelf en in overleg met je UITgroepje welke activiteit je bezoekt!

De groepjes van de UIT 2023 zijn nog niet bekend.

Als je wordt uitgeloot kan je contact opnemen met Functionaris Deelnemers Flore Samsi via deelnemers@utrechtseintroductietijd.nl om je inschrijving ongedaan te maken. 

Het doel is om elke deelnemer in een passende groep in te delen. Op deze manier kan je (online) mede-studenten leren kennen Elke groep zal begeleid worden door mentoren. Dit zijn ouderejaars studenten. Je wordt willekeurig ingedeeld met andere deelnemers van verschillende opleidingen.

Soorten groepjes:
– Standaard: Dit is de meest gekozen optie. Deze optie is voor aankomend eerstejaars studenten in Utrecht.
– Master: Als beginnend masterstudent in Utrecht word je ingedeeld met andere masterstudenten.
– Internationaal: Je komt in een groepje met andere nieuwe internationale studenten. De voertaal is hier Engels!

De UIT is voor iedereen die in Utrecht komt studeren, dus ook voor minderjarigen.

OVERIG

Een dag of twee later komen kan altijd. Laat het ons even weten en dan zal jouw groepje je dan ontvangen. Als je tijdens de hele UIT op vakantie bent kan je wel nog toegang krijgen tot de app. Hierin staan alle leukste plekken van Utrecht en een kort stukje over de meeste verenigingen. 

Voor info over slaapplekken klik hier.

De UIT is een intensieve week vol met programma dat je niet wil missen. De organisatie van de UIT is echter niet verantwoordelijk voor het vinden van jouw slaapplaats. Daarom is het bealngrijk dat je een slaapplaats regelt! Kijk daarom hieronder voor de verschillende mogelijkheden.

Familie of vrienden

Veruit de meeste deelnemers vinden een slaapplaats bij familie of vrienden die in Utrecht wonen. Zij wonen al in de mooiste studentenstad van Nederland en zullen het vast leuk vinden dat jij daar ook heen komt!

Studentenorganisaties

Je kunt ook via veel studentenorganisaties aan een slaapplaats komen. Je logeert dan bij leden van de vereniging thuis, gezellig én gratis. Hieronder vind je een overzicht van de studentenorganisaties die een slaapplaats aanbieden en een link waar je je kunt aanmelden.

S.S.R.-NU

C.S. Veritas

VGSU

Semper Excelsius

Unitas S.R. 

Biton

Triton

USC

SIB-Utrecht

Overig

Als het niet lukt om een slaapplaats te regelen via een familielid/vriend of studentenorganisatie, kun je ook kijken naar hostels in en nabij Utrecht. Soms kun je ook bij je mentor of iemand uit je groepje blijven logeren. Je kunt hier echter niet vantevoren vanuit gaan. 

Heb je op maandagochtend een tas met spullen bij je? Geen nood, die kan je achterlaten bij het bagagedepot bij de openingsshow in TivoliVredenburg. Daarna kan je je tas hier weer ophalen tot 17:00.  

Het is alleen mogelijk deel te nemen aan de UIT als je gaat studeren aan één van de deelnemende Utrechtse onderwijsinstellingen. De Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht zijn de opdrachtgevers voor de UIT en daarnaast werken ook de HKU, Universiteit voor de Humanistiek, Marnix Academie, Nimeto, ROC Midden Nederland, MBO Utrecht en Grafisch Lyceum Utrecht mee. Zij organiseren en financieren de UIT, daarom is deze dus alleen toegankelijk voor hun eigen studenten. Als jouw instelling niet bij bovengenoemde instellingen staat, kun je dus helaas niet deelnemen aan de UIT.

Het is zeker aan te raden om over een fiets te beschikken tijdens de UIT zodat je niet afhankelijk bent van het Openbaar Vervoer of andere deelnemers. Op meerdere locaties in Utrecht zijn fietsen te koop of OV fietsen te huur.

Iedereen is welkom bij de UIT! We vinden het belangrijk dat alle onderdelen zo toegankelijk mogelijk zijn. Je kan bij aankoop van je ticket aangeven of je een functiebeperking hebt en wij zullen er rekening mee houden als we je indelen in je groepje. Als je nog meer vragen hebt kun je gerust contact opnemen met Flore Samsi via deelnemers@utrechtseintroductietijd.nl.

STAAT JE VRAAG ER NIET BIJ?

Domme vragen bestaan niet! Dus stond die van jou niet in de lijst? Mail dan naar info@utrechtseintroductietijd.nl

NEEM CONTACT OP

Fout: Contact formulier niet gevonden.