FAQ

OVER DE UIT

6

Tijdens de UIT worden er vele activiteiten georganiseerd door de UIT en maak je kennis met alles wat Utrecht te bieden heeft: cultuur, sport, verenigingen, feesten, workshops en een festival. Dit alles met een groepje waarmee jij een geweldige week gaat ervaren! 

Alvast meer weten over wat je van de UIT kunt verwachten? Klik hier om er een korte video over te bekijken!

De UIT 2024 vindt plaats van 12 tot en met 15 augustus 2024 en biedt vier dagen lang een mooi programma aan vol cultuur, feest, sport, verenigingen en heel veel Utrecht!

De ticketprijs van de UIT 2024 is €87,00 + transactiekosten (prijs hiervan hangt van betaalmethode af). 

Je ID, ticket, veel zin & een goed humeur! Daarnaast is een fiets ook wel handig en raden we aan om in Utrecht te slapen.

Tijdens de UIT is het erg handig om een fiets te hebben, maar ook om in september naar je colleges te gaan. Daarom hebben wij een kortingsactie voor jullie geregeld bij 030 Fietsen. Klik hier en verzeker jezelf nu alvast met een fiets voor een speciale UIT prijs!

Je kunt van ’s morgens vroeg tot diep in de nacht bezig zijn, Utrecht heeft altijd iets moois te bieden. Maar dit is natuurlijk allesbehalve verplicht. Je bepaald dus zelf hoelang je precies bezig bent. Bekijk het programma voor een globale indicatie van de evenementen.

Deze wordt zichtbaar gemaakt in de app. Ook komt het blokkenschema op onze Instagram @utrechtseintroductietijd en website. 

INSCHRIJVEN

De inschrijvingen voor deelnemers van de UIT 2024 gaat op 22 mei om 00:00 uur open. Klik hier om je ticket te kopen!

De inschrijvingen voor crew en mentoren gaat op 15 april 00:00 uur open. Klik hier om je in te schrijven!

Er is geen enkele activiteit verplicht, je bepaalt zelf en in overleg met je UITgroepje welke activiteit je bezoekt! 

Wel raden we je aan om op de maandag naar de openingsshow en mentorregistratie te komen. Hierdoor begin je tegelijkertijd met je groepje en kunnen jullie samen aan de UIT beginnen. 

Via de mail krijg je je groepsnummer gestuurd, dit is belangrijk en onthoud deze goed. Schrijf het desnoods op in je notities. 

Als je wordt uitgeloot moet je mailen naar deelnemers@utrechtseintroductietijd.nl om je inschrijving ongedaan te maken. 

Het doel is om elke deelnemer in een passende groep in te delen. Op deze manier kan je mede-studenten leren kennen. Elke groep zal begeleid worden door mentoren. Dit zijn ouderejaars studenten. Je wordt willekeurig ingedeeld met andere deelnemers van verschillende opleidingen.

Soorten groepjes:
– Standaard: Dit is de meest gekozen optie. Deze optie is voor aankomend eerstejaars studenten in Utrecht.
– Master: Als beginnend masterstudent in Utrecht word je ingedeeld met andere masterstudenten.
– Internationaal: Je komt in een groepje met andere nieuwe internationale studenten. De voertaal is hier Engels!

Daarnaast vragen we naar je intresses, hierdoor proberen we groepjes te maken die hopelijk dezelfde activiteiten leuk vinden. 

De UIT is voor iedereen die in Utrecht komt studeren, dus ook voor minderjarigen.

OVERIG

Een dag of twee later komen kan altijd. Laat het ons even weten en dan zal jouw groepje je dan ontvangen. Als je tijdens de hele UIT op vakantie bent kan je wel nog toegang krijgen tot de app. Hierin staan alle leukste plekken van Utrecht en een kort stukje over de meeste verenigingen. 

.De UIT is een intensieve week vol met programma dat je niet wil missen. De organisatie van de UIT is echter niet verantwoordelijk voor het vinden van jouw slaapplaats. Daarom is het belangrijk dat je een slaapplaats regelt! Kijk daarom hieronder voor de verschillende mogelijkheden. Lees hier meer info over slaapplaatsen. 

Heb je op maandagochtend een tas met spullen bij je? Geen nood, die kan je achterlaten bij het bagagedepot bij de openingsshow in TivoliVredenburg. Daarna kan je je tas hier weer ophalen.

Het is alleen mogelijk deel te nemen aan de UIT als je gaat studeren aan één van de deelnemende Utrechtse onderwijsinstellingen. De Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht zijn de opdrachtgevers voor de UIT en daarnaast werken ook de HKU, Universiteit voor de Humanistiek, Nimeto, ROC Midden Nederland, MBO Utrecht en Grafisch Lyceum Utrecht mee. Zij financieren een deel van de UIT, daarom is deze dus alleen toegankelijk voor hun eigen studenten. Als jouw instelling niet bij bovengenoemde instellingen staat, kun je dus helaas niet deelnemen aan de UIT.

Het is zeker aan te raden om over een fiets te beschikken tijdens de UIT zodat je niet afhankelijk bent van het Openbaar Vervoer of andere deelnemers. Op meerdere locaties in Utrecht zijn fietsen te koop of OV fietsen te huur.

Wij hebben een kortingsactie voor jullie geregeld bij 030 Fietsen. Klik hier en verzeker jezelf nu alvast met een fiets voor een speciale UIT prijs!

Iedereen is welkom bij de UIT! We vinden het belangrijk dat alle onderdelen zo toegankelijk mogelijk zijn. Je kan bij aankoop van je ticket aangeven of je een functiebeperking hebt en wij zullen er rekening mee houden als we je indelen in je groepje. Als je nog meer vragen hebt kun je gerust contact opnemen door een mail te sturen naar deelnemers@utrechtseintroductietijd.nl.

STAAT JE VRAAG ER NIET BIJ?