Tickets

Mentor

Als mentorduo zullen jullie worden gekoppeld aan een groepje aankomend studenten en zijn jullie voor hun het eerste aanspreekpunt tijdens de UIT en eventueel ook in de eerste weken van het collegejaar. Zo kunnen ze met vragen over studeren, uitgaan, studentenleven, etc. bij jullie terecht en kunnen jullie ze alles vertellen over wat Utrecht de studenten te bieden heeft!


Ben jij...

  • iemand die verantwoordelijkheid neemt?

  • iemand die nieuwe studenten graag Utrecht wilt laten zien?

  • iemand die veel kan vertellen over het leven als student in Utrect?Wat zijn de vereisten?

Als mentor krijg je in de week voor de UIT een verplichte training van de crew. Zij worden van tevoren goed geïnformeerd en stellen je op de hoogte van hetgeen je tijdens de UIT allemaal kunt verwachten. Als je hierbij niet aanwezig kunt zijn, kun je helaas geen mentor worden tijdens de UIT. 

Daarnaast is het natuurlijk van belang dat je beschikt over een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Jij bent verantwoordelijk voor het goede verloop van de eerste kennismaking van eerstejaarsstudenten. Hoewel je natuurlijk voornamelijk digitaal naar alle activiteiten kunt gaan, staat het belang van jouw UITlopers voorop. Je kunt alleen Mentor worden wanneer je in Utrecht studeert en 18 jaar of ouder bent tijdens de UIT.

Voordat je als mentor aan de slag kan, moet je samen met je medementor je mentorverklaring komen tekenen. In deze verklaring staan wederzijdse afspraken. Daarnaast is het van belang dat je een collegekaart en bewijs van inschrijving van het collegejaar 2020-2021 meeneemt. Het tekenen is voor beide mentoren verplicht. Zonder deze verklaring kun je geen mentor worden.

Tijdens de UIT ben je elke dag aanwezig om je groepje te begeleiden. De UIT vindt dit jaar plaats van 16 t/m 20 augustus.

Wat krijg ik er voor terug?

Je bent 5 dagen bezig om jouw groepje een geweldige week te bezorgen, maar daar krijg je natuurlijk ook iets voor terug: een mentorshirt, een tas, elke dag gratis lunch en avondeten, goede feesten en heel veel gezelligheid! Daar komt nog heel veel waardering van je groepje bij natuurlijk.

Aanmelden

De inschrijvingen voor mentoren bij de UIT 2021 zijn inmiddels gesloten. 

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Functionaris Deelnemers Sterre Corver via deelnemers@utrechtseintroductietijd.nl of bel 030-2532506.