Hier vind je het programma van de UIT 2019!

Maandag

Openingsshow: Tijd voorUIT (9:00 - 13:30)
Na lang wachten is het op maandagochtend eindelijk Tijd voorUIT! Tijdens de openingsshow leer je onder andere waar je tijdens de UIT allemaal heen kan, wie er meewerken aan de UIT en zie je TivoliVredenburg: de thuisbasis van de UIT. Je krijgt hier ook je polsbandje, waarmee je toegang hebt tot de hele UIT!

De openingsshow is verdeeld in drie shifts, vóór de UIT begint krijg je te horen in welke shift je zit.

Kennismakingslunch (10:45 - 14:45)
Tijdens de kennismakingslunch op het Moreelsepark leer je onder het genot van een lekkere lunch je mentoren en je UITgroepje kennen!

Ook de lunch is verdeeld in shifts, die aansluiten op je openingsshift.

Stadsintroductie: Crazy030 (12:00 - 17:30)
De Stadsintroductie is hét moment om je UITgroepje beter te leren kennen. Ontdek de mooiste plekjes van Utrecht door het Crazy030 spel te spelen. Crazy030 neemt je mee langs verschillende locaties met verschillende thema’s. Zo leer jij de stad én jouw groepje kennen! Voer zoveel mogelijk opdrachten UIT en misschien winnen jullie wel één van de mooie prijzen!

UITeten (17:15 - 20:00)
Op maandag kan je met je eetbon (deze zit vast aan je E-ticket) UITeten bij verschillende restaurants en verenigingen. Eet smakelijk!

Openingsfeest: bUITenaards (20:00 - 01:00)
De eerste dag sluiten we bUITenaards af in TivoliVredenburg. Waag een dansje in de Ronda of in de Pandora. In de Ronda zal onder andere Kris Kross Amsterdam de show stelen! In de Pandora kan je de hele avond genieten van Singlefeestje! De UITgelezen kans om je guilty pleasure aan te vragen, dus mis dit niet!

Dinsdag

Workshop: Plogging (10:30 - 11:30)
Start je dag goed met een stukje hardlopen! Tijdens de workshop Ploggen ruim je al sportend de straten van jouw toekomstige stad op. Dit evenement wordt georganiseerd door the Green Office HU en UU. Je kan na de 3.5 km omkleden en douchen op Sportcentrum Olympos waarna je fris en fruitig bij de Parade kan staan.

Verenigingsparade: We pakken UIT (11:30 - 12:30)
Tijdens de Verenigingsparade stellen de studentenverenigingen zich voor! Terwijl jij relaxt toekijkt laten de gezelligheids-, internationale-, sport- en culturele verenigingen zich van hun beste kant zien. Op welke wagen zie jij jezelf volgend jaar staan?

Lunch in de Botanische Tuinen (12:30 - 14:45)
Trek gekregen van de verenigingsparade? Kom lunchen in de Botanische Tuinen! Hier kun je genieten van een lekkere lunch in een bijzondere omgeving.

Innovatiefestival: UITvinders (12:30 - 16:00)
Het Innovatiefestival is de mogelijkheid om wat meer voorUIT te kijken. Naast alle andere programma onderdelen is dit het moment om je hersenen te laten kraken. Via interactieve onderdelen kom je in aanraking met techniek, onderwijs en wetenschap, duurzaamheid en koplopers. Naast de spellen, workshops en demonstraties zijn er ook verschillende gastsprekers die hun kijk geven op deze onderwerpen!

Sportmarkt (13:00 - 17:00)
Wil je naast je studie gaan sporten? Tijdens de sportmarkt op Sportcentrum Olympos, georganiseerd door de Sportraad, kun je kennismaken met het brede sportaanbod van de OlymPas, de all-in sportkaart van Olympos. Hier presenteren ook alle studentensportverenigingen zich. Bezoek de markt en sport een potje mee!    

Verenigingskwartier: Studententijd (15:00 - 19:00) 
Nieuwsgierig geworden na de Verenigingsparade? Bezoek de verenigingen bij hun kraampjes op Verenigingskwartier ‘Studententijd’. Hier kan je vragen stellen aan de verenigingen waar jij geïnteresseerd in bent!

Verenigingsdebat: UITdagen (16:00 - 18:00)
Op het Verenigingskwartier wordt ook gedebatteerd! Zo kan jij horen wat nou écht de verschillen zijn. De gezelligheidsverenigingen strijden tijdens het FUG debat. Christelijke verenigingen presenteren zich tijdens het BOCS debat. Liever internationaal? Deze verenigingen spreken zich uit tijdens het SIC debat.

UITeten (18:15 - 20:30)
Ook op dinsdag kan je met je eetbon (deze zit vast aan je E-ticket) UITeten bij verschillende restaurants en verenigingen. Eet smakelijk!

Verenigingsavond (vanaf 20:30)
Op dinsdagavond is het tijd voor de verenigingen! Deze avond is er geen UIT feest dus heb je alle tijd om de verenigingen te bezoeken en te ontdekken welke het best bij jou past. 

Woensdag

Workshop: Graffiti met ViaKunst (10:30 - 12:00)
Start de woensdag met de graffiti workshop van ViaKunst! Met behulp van verschillende attributen krijg jij de kans om jouw graffitikunsten te showen. De workshop vindt plaats in het park Lepelenburg. Je kan gewoon binnenlopen en je hoeft je niet aan te melden.

Lunch in park Lepelenburg (11:30 - 13:45)
Ook op woensdag bieden we weer genoeg te eten en te drinken aan in park Lepelenburg om vervolgens van het Cultureel Festival en Utrecht by Night te kunnen genieten!

Musea open (12:00 - 18:00)
Het Spoorwegmuseum, Universiteitsmuseum, Museum Speellkok en het Centraal museum openen deze dag gratis hun deuren! 

Spoorwegmuseum
Beleef de geschiedenis van 175 jaar spoorwegen in onze fascinerende omgeving waarin je ontdekt hoe de trein de wereld heeft veranderd. Met een levensecht station, theater, acteurs, simulators en wisselende tentoonstellingen en evenementen. 

Universiteitsmuseum
Het Universiteitsmuseum is een wetenschapsmuseum met toffe collecties! Check het experimentenlab, bekijk het negen meter hoge skelettentoren en kijk mee over de schouder van wetenschappers van vroeger en nu. 

Museum Speelklok
Stap in de wondere wereld van de zelfspelende muziekinstrumenten en laat je verrassen door de vrolijke muziek! Al doende en al luisterend leer je meer over alle instrumenten: van het kleinste speeldoosje tot het grootste draaiorgel. Kom lekker swingen bij het Speelklok Museum!

Centraal museum
Deze zomer neemt Jessica Stockholder (1959) het Centraal Museum over. Laat je verrassen door haar uitbundige sculpturen en installaties in de tentoonstelling Jessica Stockholder: Stuff Matters. Kunsthistoricus Miwon Kwon beschreef haar werk niet voor niets als “messy and funky, almost out of control”.

Cultureel festival: bUITengewoon (12:00 - 20:00)
Leef je UIT tijdens Cultureel Festival ‘bUITengewoon’! Tijdens het Cultureel Festival zijn (bijna) alle culturele instellingen van Utrecht aanwezig. Kom langs bij het terrein van Parnassos en laat jouw stem horen tijdens karaoke! Laat je gaan tijdens een dansworkshop, bezoek een mini-toneelstuk of laat een mooie henna art zetten. Kom kijken naar de optredens, workshops en demonstraties van verschillende culturele studentenorganisaties op ons mainstage podium! KOSMU, de koepel van acht studenten muziekverenigingen is hierbij ook onmisbaar.

Foodtruckfestival: Appeltje UITje (15:00 - 20:00)
Nadat je UITgedanst en UITgezongen bent, heb je vast zin om de verschillende wereldkeukens te ontdekken. Laat je verrassen door gerechten uit verschillende culturen. Geniet van al het lekkers op ‘Appeltje UITje’! 

Utrecht By Night: UIT in Utrecht (20:00 - 00:00)
Op woensdagavond is het Tijd voor Utrecht! Tijdens Utrecht by Night stellen de horecagelegenheden en culturele centra zich open en is er van alles te doen. Van karaoke tot pubquiz, van comedy tot salsa. Ga UIT in Utrecht! Bekijk de routekaart in de app en ontdek de leukste plekken van onze stad.

Donderdag

Yoga: UIT positie (10:45 – 12:00)
Even bijkomen van alle drukte tijdens de UIT? Kom lekker wakker worden met een yogales in park Lepelenburg! Park Yoga Utrecht, die yogalessen in de natuur en leuke workshops verzorgt, zal je helemaal klaarstomen voor de vierde dag vol activiteiten van de UIT!

Lunch in park Lepelenburg (11:30 - 13:45)
Ga lekker lunchen met je groepje! We bieden weer genoeg te eten en te drinken aan om voor de rest van de dag flink van de stad te genieten.

Informatiemarkt: UITblinken (12:00- 17:00)
Op de informatiemarkt kun je alles vinden wat je nodig hebt tijdens je studententijd. Heb je nog geen kamer gevonden? Betaal je wel de juiste huurprijs? Zoek je een bijbaan? Wil je aan vrijwilligerswerk gaan doen? Kom langs en stel al je vragen!

Playground: bUITen adem (12:00 – 17:00)
Kom samen met je UITgroepje langs op de Playground. Dit jaar is er op de Playground namelijk een stormbaan van 89 meter lang! Er is maar één manier op te bepalen wie het snelste is … Estafette!

Sprekerspodium: Spreek ‘t UIT (12:30 – 16:30)
Ben je UITgewaaid door de stormbaan en heb je je vragen gesteld? Kom dan lekker chillen en luisteren bij het sprekerspodium! Op het podium in het Griftpark zijn gedurende de dag verschillende sprekers te vinden. Kijk snel in de applicatie wie er dit jaar staat te shinen op het podium!

Zomerfeest: Chill UIT (16:30 – 21:00)
Wil je na een drukke week vol activiteiten even relaxen? Kom chillen aan het Zwembad de Kromme Rijn! Geniet van een frisse duik, een groen grasveld, sportactiviteiten in het zand en tropical tunes. Vergeet je zwemkleding niet! Het is mogelijk om je om te kleden bij het zwembad.

(NB: Voor je eigen veiligheid is het niet meer toegestaan te zwemmen zodra je bij ons je eerste alcoholische consumptie bestelt).

Fresh van de Splash (18:00 – 20:00)
Tijdens het zomerfeest regelen wij jouw avondeten: Fresh van de Splash! Laat je mentoren een plekje claimen tijdens dit gezellige diner!

Slotfeest: Tijdmachine (21:00 – 02:00)
Op donderdagavond reizen we door de tijd. Op ‘Tijdmachine’ feesten we in de Ronda en Cloud9. Onder andere Daisy, Hitjeskanon en Fijne Deuntjes nemen je mee met een reis door de tijd! Dit wil je niet missen!

Vrijdag

Filmochtend Pathé: UITrusten (11:00 - 13:00)
Zin om de dag rustig te beginnen? Kom dan op vrijdagochtend een film kijken bij de Pathé Leidsche Rijn! Houd onze Facebook en app in de gaten voor welke film er gedraaid zal worden.

Disco rolschaatsen: UITrollen (11:00 - 13:00)
Nog toe aan een feestje? Ga discorolschaatsen bij Rocking Rollerz! Onder begeleiding van de tofste beats en flitsende discolichten kunnen zowel beginners als gevorderden al dansend en rollend hun kunsten vertonen! Wil je verzekerd zijn van een plekje? Schrijf je dan tijdens de UIT in via deze link

Lunch in park Lepelenburg (11:30 - 13:45)
De laatste dag van de UIT moet je natuurlijk goed beginnen, met een lekkere lunch! We bieden weer genoeg te eten en te drinken aan om van de laatste dag te genieten in het Griftpark.

Festival: UIT je kosmos (13:00 - 21:00)
Een fantastische week moet knallend afgesloten worden! We hebben de beste artiesten tot het laatst bewaard, dus mis deze niet! Naast de optredens kun je je vermaken bij één van de vele stands. Ook krijg je tijdens het festival als avondeten een gratis pizza!

Afsluiting: Tijd achterUIT (19:30 - 21:00)
Op vrijdagavond is het helaas tijd om af te slUITen. Bezoek onze spetterende eindshow waarin we onze vrijwilligers bedanken, inclusief optreden van niemand minder dan Jonna Fraser!