Wanneer is de UIT 2019?

De UIT 2019 vindt plaats van 12 t/m 16 augustus 2019 en biedt vijf dagen lang een spetterend programma aan vol cultuur, sport, feesten en heel veel Utrecht!

Ik heb een (fysieke) functiebeperking, kan ik meedoen met de UIT?

In overleg kan het programma aangepast worden aan jouw speciale behoeftes zodat je optimaal kan deelnemen aan alle onderdelen! Neem contact op met Michiel van Veluwen via deelnemers@utrechtseintroductietijd.nl om te kijken wat wij als UIT voor je kunnen betekenen.

Ik wil meedoen aan de UIT, maar ik ken nog niemand in Utrecht!

Ook als je nog niemand in Utrecht kent, kan je heel goed deelnemen aan de UIT. Je wordt namelijk met 14 andere UITlopers ingedeeld in een groepje. Grote kans dat zij ook nog niemand kennen! Ieder groepje wordt begeleid door twee mentoren. Je mentoren zijn ouderejaars studenten die jou van alles over Utrecht en het programma van de UIT kunnen vertellen.

Hoe kan ik me inschrijven voor de UIT?

De inschrijvingen zijn nog niet geopend. Houd de site en onze Facebook in de gaten! 

Hoeveel kost de UIT?

Deelname aan de UIT kostte afgelopen jaar €76,50. Hiervoor kreeg je alle dagen lunch en twee keer avondeten. De overige drie dagen boden zij voor maar €6,- maaltijden bij eetcafés en verenigingen aan!

Het bedrag voor dit jaar is nog niet bekend.

Welk groepje is het beste voor mij?

Tussen de onderstaande groepjes kan je tijdens je aanmelding als deelnemer voor de UIT 2019 kiezen:

  • Standaard: de meest gekozen optie! Je wordt willekeurig geplaatst met andere UITlopers van verschillende opleidingen.
  • Volledig 18-: als je onder de 18 bent tijdens de UIT laten niet alle kroegen en studentenorganisaties je toe in verband met alcoholvoorschriften. Als je zeker wilt weten dat jouw groepje naar de plekken gaat waar ook jij binnenkomt is dit groepje wat voor jou! Binnen de groep van 18- wordt je willekeurig geplaatst met andere UITlopers. 
  • Master studenten: als ouderejaarsstudent is dit de beste optie voor jou!
  • Internationale studenten: als jij engelstalig bent is dit het groepje voor jou!

Tot wanneer kan ik me inschrijven voor de UIT?

We hebben capaciteit voor maximaal 4000 deelnemers. De afgelopen jaren is de UIT vaak UITverkocht geweest, schrijf je dus snel in voordat we vol zitten! Wanneer we volzitten kun je wel je gegevens aan ons doorgeven, je krijgt dan bericht als er weer plekken vrij komen zodat je je alsnog kunt inschrijven. 

Ik kan niet aan de gehele UIT meedoen omdat ik terug kom van vakantie, is dat een probleem?

Nee dat is geen probleem. Je kunt de UIT gewoon lopen als je een dag later komt. Je betaalt dan wel het volledige bedrag, we maken hier geen uitzonderingen op. Stuur een mail naar Michiel van Veluwen via deelnemers@utrechtseintroductietijd.nl als je je inschrijft met de opmerking dat je later komt. Op de dag dat je wel weer aanwezig bent ga je naar de Centrale Post en hier krijg je alsnog je bandje en word je in een groepje geplaatst.

Kan ik meedoen aan de UIT als ik niet in Utrecht ga studeren, maar hier wel een studentenleven wil beginnen?

Het is alleen mogelijk deel te nemen aan de UIT als je gaat studeren aan één van de deelnemende Utrechtse onderwijsinstellingen. De Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht zijn de opdrachtgevers voor de UIT en daarnaast werken ook de HKU, Universiteit voor de Humanistiek, Marnix Academie, Hogeschool Fysiotherapie Thim van der Laan, Schoevers en TIO mee. Zij organiseren en financieren de UIT, en daarom is deze dus alleen toegankelijk voor hun eigen studenten. Als jouw instelling niet bij bovengenoemde instellingen staat, kun je dus helaas niet deelnemen aan de UIT.

Moet ik zelf voor mijn slaapplaats zorgen tijdens de UIT?

Je bent zelf verantwoordelijk voor je slaapplaats, maar studentenorganisaties bieden vaak ook slaapplaatsen aan. Ga naar slaapplaatsen voor meer informatie!

Ik heb mijn eindexamenresultaat nog niet binnen. Wat moet ik doen als ik helaas ben gezakt?

We kunnen niet garanderen dat je je nog kunt inschrijven nadat de uitslag is binnengekomen. Daarom kan je je toch het beste nu inschrijven. Als je onverwachts toch je eindexamen niet hebt gehaald bestaat er de mogelijkheid om je inschrijving te annuleren.  Stuur voor restitutie een mail naar Michiel van Veluwen via deelnemers@utrechtseintroductietijd.nl met als bijlage een bericht van jouw opleiding. 

Ik heb me ingeschreven voor een lotingstudie. Wat moet ik doen als ik word UITgeloot?

We kunnen niet garanderen dat je je nog kunt inschrijven op het moment dat je bericht krijgt over je loting. Daarom kan je je toch het beste nu inschrijven. Als je niet of in een andere stad wordt ingeloot bestaat er de mogelijkheid om je inschrijving te annuleren. Stuur voor restitutie een mail naar Michiel van Veluwen via deelnemers@utrechtseintroductietijd.nl met als bijlage je bericht van studielink. 

Ik ben nog geen 18 jaar, mag ik nu wel meedoen aan de UIT?

De UIT is voor iedereen die in Utrecht komt studeren dus ook voor minderjarigen! In verband met de nieuwe alcoholwet zal je bij aanvang een speciaal bandje krijgen waarmee de organisatie en het barpersoneel kan zien dat je nog geen alcohol mag drinken. Verder kan je gewoon de gehele week deelnemen aan al onze programmaonderdelen.

Kan ik mijn geld terugkrijgen als ik besluit toch niet meer mee te doen aan de UIT?

Het is niet mogelijk te annuleren of geld terug te vorderen nadat de aanmelding is voltooid. Als ten gevolge van overmacht (zoals ziekte of overlijden in de naaste familie vlak voor of tijdens de UIT) niet aan de UIT kan worden deelgenomen, kan een verzoek tot terugbetaling van (een gedeelte) van de verschuldigde bijdrage worden ingediend bij Functionaris Deelnemers, Michiel van Veluwen deelnemers@utrechtseintroductietijd.nl.

Staat je vraag er niet bij?

Heb je een vraag over deelname aan de UIT? Lees deze lijst goed door! Staat je vraag er niet bij? Mail dan naar: info@utrechtseintroductietijd.nl of neem contact op met onze Functionaris Deelnemers, Michiel van Veluwen (030-2532506).