De UIT 2019 vindt plaats van 12 tot en met 16 augustus 2019 en biedt vijf dagen lang een mooi programma aan vol cultuur, sport, feesten en heel veel Utrecht!

Wij doen ons UITerste best om de UIT zo toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen! Neem contact op met Michiel van Veluwen via deelnemers@utrechtseintroductietijd.nl om te kijken wat wij als UIT voor je kunnen betekenen.

De UIT is de perfecte manier om mensen te leren kennen in Utrecht! Je wordt namelijk met 14 andere deelnemers ingedeeld in een groepje, grote kans dat zij ook nog niemand kennen. Ieder groepje wordt begeleid door twee mentoren, dit zijn ouderejaars studenten die jou van alles over Utrecht en het programma van de UIT kunnen vertellen! 

Via het inschrijfsysteem kun je je inschrijven voor deelname.

Deelname aan de UIT kost €76,50. Hiervoor krijg je alle dagen lunch, op donderdag en vrijdag avondeten en natuurlijk een week vol gezelligheid! Voor 2x €6,00 extra krijg je op maandag en dinsdag een avondmaaltijd bij een restaurant of een studentenorganisatie.

Je kunt tijdens je inschrijving voor de UIT 2019 kiezen uit één van de onderstaande groepjes:

  • Standaard: dit is de meest gekozen optie. Je wordt willekeurig geplaatst met andere deelnemers van verschillende opleidingen.
  • Volledig 18-: als je onder de 18 jaar bent tijdens de UIT, laten niet alle kroegen en studentenorganisaties je toe in verband met alcoholvoorschriften. Als je zeker wilt weten dat jouw groepje naar de plekken gaat waar jij ook binnenkomt is dit groepje wat voor jou! Binnen de groep van 18- word je willekeurig geplaatst met andere deelnemers van verschillende opleidingen.
  • Master studenten: als ouderejaarsstudent is dit de beste optie voor jou!

We hebben capaciteit voor maximaal 4000 deelnemers. De afgelopen jaren is de UIT vaak UITverkocht geweest, schrijf je dus snel in voordat we vol zitten! Wanneer we volzitten kun je wel je gegevens aan ons doorgeven, je krijgt dan bericht als er weer plekken vrij komen zodat je je alsnog kunt inschrijven.

Nee dat is geen probleem, je kunt de UIT gewoon lopen als je een dag later komt! Je betaalt dan wel het volledige bedrag, we maken hier helaas geen uitzonderingen op. Stuur een mail naar Michiel van Veluwen via deelnemers@utrechtseintroductietijd.nl als je je inschrijft met de opmerking dat je later komt. Op de dag dat je wel aanwezig bent ga je naar de Centrale Post en hier krijg je alsnog je bandje en word je in een groepje geplaatst.

Het is alleen mogelijk deel te nemen aan de UIT als je gaat studeren aan één van de deelnemende Utrechtse onderwijsinstellingen. De Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht zijn de opdrachtgevers voor de UIT en daarnaast werken ook de HKU, Universiteit voor de Humanistiek, Marnix Academie, Hogeschool Fysiotherapie Thim van der Laan en TIO mee. Zij organiseren en financieren de UIT, daarom is deze dus alleen toegankelijk voor hun eigen studenten. Als jouw instelling niet bij bovengenoemde instellingen staat, kun je dus helaas niet deelnemen aan de UIT.

Het is zeker aan te raden om over een fiets te beschikken tijdens de UIT zodat je niet afhankelijk bent van het Openbaar Vervoer of andere deelnemers. 

Je bent zelf verantwoordelijk voor je slaapplaats, maar studentenorganisaties bieden vaak ook slaapplaatsen aan. Ga naar slaapplaatsen voor meer informatie!

We kunnen niet garanderen dat je je nog kunt inschrijven nadat de uitslag is binnengekomen. Daarom kan je je toch het beste nu inschrijven. Als je onverwachts toch je eindexamen niet hebt gehaald bestaat er de mogelijkheid om je inschrijving te annuleren. Stuur voor restitutie vóór zondag 7 juli een mail naar Michiel van Veluwen via deelnemers@utrechtseintroductietijd.nl met als bijlage een bericht van jouw opleiding.

We kunnen niet garanderen dat je je nog kunt inschrijven op het moment dat je bericht krijgt over je loting. Daarom kan je je toch het beste nu inschrijven. Als je niet of in een andere stad wordt ingeloot bestaat er de mogelijkheid om je inschrijving te annuleren. Stuur voor restitutie vóór dinsdag 30 juli een mail naar Michiel van Veluwen via deelnemers@utrechtseintroductietijd.nl met als bijlage je bericht van studielink.

De UIT is voor iedereen die in Utrecht komt studeren dus ook voor minderjarigen! In verband met de alcoholwet zal je bij aanvang een speciaal bandje krijgen waarmee de organisatie en het barpersoneel kan zien dat je nog geen alcohol mag drinken. Verder kan je gewoon de gehele week deelnemen aan al onze programmaonderdelen!

Het is niet mogelijk de inschrijving te annuleren of geld terug te vorderen nadat de aanmelding is voltooid. Als je je eindexamen niet gehaald hebt of als je bent uitgeloot voor je studie, en je daardoor niet aan de UIT kan deelnemen, kan hierop een uitzondering gemaakt worden. Bij het niet halen van je eindexamen kun je tot zondag 30 juni  een verzoek tot terugbetaling indienen bij de Functionaris Deelnemers, Michiel van Veluwen via deelnemers@utrechtseintroductietijd.nl. Wanneer je niet of in een andere stad bent ingeloot voor je studie kun je tot zondag 30 juli een verzoek tot terugbetaling indienen bij de Functionaris Deelnemers, Michiel van Veluwen via deelnemers@utrechtseintroductietijd.nl.

 

Je kunt op verschillende manieren bijdragen aan de UIT, kijk hier voor de verschillende functies! 

Staat je vraag er niet bij?

Heb je een vraag over deelname aan de UIT? Lees deze lijst goed door! Staat je vraag er niet bij? Mail dan naar info@utrechtseintroductietijd.nl of neem contact op met onze Functionaris Deelnemers Michiel van Veluwen via 030 2532506